TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Trombozë e venës qendrore të retinës

retina1
retina5

1) Trombozë e venës qendrore të retinës është çrregullimi akut i sistemit të qarkullimit të gjakut në venën qendrore ose degët e saj .

2) Shkaku i bllokimit të enës që çon në trombozë mund të jetë e arterioskleroza , hipertensioni , diabeti dhe sëmundje të tjera të shkaktuara nga rritja e viskozitet të gjakut. Tromboza mund të shkaktohet edhe te të rinjtë si pasojë e sëmundjeve ngjitëse, të tilla si gripi i cili shkakton infeksione fokale e të zgavrës së gojës dhe sinuseve paranazale.

3) Tromboza retinale ndodh absolutisht pa dhimbje dhe shoqërohet me shfaqjen e ngushtimit të fushës së pamjes , rënie të mprehtësisë së shikimit ose humbje të plotë të shikimit .

4) Për këtë diagnozë mund të bëhen disa egzaminime , të tilla si studimi i fushës së pamjes , mprehtësisë së shikimt , presionit intraokular dhe ekzaminimit të fundusit ( fundi i syrit , retina) , në disa raste dhe me anë të angiografisë me fluoreshent .

5) Aktualisht ka metoda të ndryshme të trajtimit të trombozës së venës së retinës, ato më kryesoret janë futja e preparateve medicinale në retinë dhe trajtimi me lazer. Suksesi i trajtimit të trombozës së venës së retinës varet direkt nga koha në të cilën mjeku bën mjekimin . Specialistët e IRTC “mikrokirurgjisë së syrit ” ofrojnë zgjidhjet më moderne të trajtimit të trombozës së venës qendrore të retinës dhe degëve te saj .