TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Te forta

Te parat jane lentet e xhamit te cilat nuk ishin mjaftueshem te rehatshem për të fituar popullaritet të gjerë. Lentet e para ishin lentet e bëra nga Polymethyl methacrylate (PMMA ose Perspex / Plexiglas). Lentet PMMA janë zakonisht të njohura si lente “të vështira”. Një dëm i këtyre lenteve është se ata nuk e lejojnë oksigjenin të kalojë tek kornea, e cila mund të shkaktojë pasoja negative klinike.

Duke filluar në fund të viteve 1970, përmirësimi i  materialeve te lenteve te forta janë realizuar “me oksigjen” te depërtueshëm. Lente të bëra nga këto materiale janë quajtur gaz-ngurtë te depërtueshëm ose lente ‘RGP’.

Një lente e forte është në gjendje të zëvendësojë formën natyrore të kornese me një sipërfaqe të re. Kjo do të thotë se një lente sferike kontakti e forte mund të korigjoje astigmatizmin(Cilindrin). Lente e fortë mund të jete front-toric, back-toric, apo bitoric. Kjo është e ndryshme nga një lente sferike në njeren ose ne të dyja sipërfaqet e lentes qe realizojne korrigjimin toric(cilindrin).