TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Te Buta

 

Lentet e buta jane me numer, sferike,cilindrike,minus(-) dhe plus(+), te kombinuara dhe mund te jene me ngjyre. Lentet jane ditore,mujore dhe vjecare por qe keto te fundit nuk perdoren shume. Me te perdorshmet jane ditore dhe mujore,per numrat e medha ka dhe 6 mujore.

Parimi kryesor i lenteve të buta te bëra nga Otto Wichterle çoi në nisjen e (Hydrogel) lentetve te para te buta në disa vende në vitet 1960 dhe miratimin e “Soflens” materialit të përditshem (polymacon) nga Shtetet e Bashkuara FDA në vitin 1971. Lentet e buta janë zakonisht të rehatshme menjëherë pas futjes, ndërsa lentet e forta  kërkojnë një periudhë per pershtatje të plotë. Përmirësimet më të mëdha të polimereve të buta lente kanë rritur pėrshkueshmėrine e oksigjenit dhe pershtatjes se përgjithshme.

Në vitin 1998, hydrogel silikoni u vë në dispozicion. Hydrogeli silikonit ka dy pėrshkueshmėri jashtëzakonisht të lartë të oksigjenit dhe të silikonit, rehati dhe performancën klinike te hydrogelit konvencional. Sepse silikoni lejon më shumë depërtueshmëri të oksigjenit ne ujë, depërtueshmëria e oksigjenit hydrogel silikoni nuk është i lidhur me përmbajtje të ujit okular. Lente tani janë zhvilluar me aq shumë pėrshkueshmėri oksigjeni saqë ata janë miratuar për vendosje gjatë natës (vendosje e zgjeruar zgjeruar). Lente të miratuara për vendosje te përditshme janë gjithashtu në dispozicion në materialet Hydrogel silikoni.

Disavantazhet e hydrogels silikoni janë se ata janë pak të ashpër dhe sipërfaqja lente mund të jetë hidrofobik, dhe në këtë mënyrë, më pak “tretje.” Këta faktorë mund të ndikojnë në komoditetin e lenteve. Teknikat e reja të prodhimit dhe ndryshimet në zgjidhjet për shumë qëllime kanë minimizuar këto efekte. Proceset per modifikim sipërfaqësor te quajtur plazma ndryshojne natyrën hidrofobike te sipërfaqes se lentes. Një proces i tretë përdor zinxhirët gjata shtylla kurrizore polimer që rezulton me lidh pak kryq dhe rritur Veting pa ndryshime sipërfaqësore ose agjentët shtesë.