TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Tag Archives: vizite sy

Glaukoma – Të jetosh me glaukomë dhe mos të verbohesh!

Shikoni si zvogëlohet fusha e pamjes deri në errësirë të plotë. Rikthimi i shikimit mbas stadit të fundit është i pamundur deri më sot. Paraqitja në kohë në njërin nga stadet në të cilën do vini në klinikën tonë do të parandalohet përkeqësimi. Kurohet duke mbetur në njerin nga stadet me anë të metodave bashkëkohore.

Picture1      Picture2
Në të majtë pamja e diskut të nervit optik NORMAL .Në të djathtë disku i nervit optik në stad të përparuar. Në pjesën e sipërme të fotove tregohen ndryshimet e fushës së pamjes përkatësisht për çdo sy .Vini re thellimin e theksuar të diskut në rastin e glaukomës – ESKAVIMI GLAUKOMOTOZ

Picture3

Glaukoma “e moshës” tek të rriturit
Glaukoma “e moshës” ndahet në 4 format klinike : Me kënd të hapur ,me kënd të mbyllur ,e përzier ,me tension të syrit të ulët të detajuar si më poshtë në tabelë . Klasifikimi është i ndarë n KATËR STADE : stadi fillestar ,stadi i zhvillimit, stadi i përparuar ,dhe stadi terminal i glaukomes. Çdo stad përkufizohet shkurt me numrat Romakë I,II,III,IV .Stadet e glaukomës përcaktohen nga gjendja e fushës së pamjes dhe disku i nervit optik .

tabela

Klikoni këtu për informacion të mëtejshëm.