TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Kurimi i Keratokonus

Doktor Zollotorievsky

Keratokonusi   eshte nje semundje progresive, jo inflamatore, a simetrike e kornese, e karakterizuar nga nje hollim dhe dobesim qe con ne shkaterimin e siperfaqes se kornese. Humbja e shikimit ndodh se pari per shkak te astigmatizmit jo te rregullt dhe miopise dhe se dyti per shkak te dhembezimit te kornese.

 

Shkaqet e Keratokonusit:

Shkaku i saktë i keratoconus është i panjohur. Ka shumë teori bazuar në hulumtim dhe lidhjes së saj me kushte të tjera. Megjithatë, asnje  teori nuk shpjegon saktesisht dhe  mund të shkaktohet nga një kombinim i gjërave.
Besohet se gjenetika, mjedisi dhe sistemi endokrin të gjithë luajnë një rol në keratokonus.

 

Disa nga shkaqet e keratokonusit jane si me poshte:
-Gjenetike
-Mjedisore
-Ferkimi i syve
-Alergji
-Stresi
-Hormonale

Trajtimi:
-Lente kontakti
-Kirurgji (Transplant i kornese)
-Corneal ring segment inserts
-Cross-linking
-Radial keratotomy
-Mini asymmetric radial keratotomy
-DALK transplant
-Epikeratophakia