TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Katarakta e syrit

KATARAKTA (perdja e syrit)

1.Pamje normale

2.Pamje në kataraktë

 

Katarakta është një trubullim (humbje e tejdukshmerise) e lentes kristaline e cila pengon depertimin e dritës në sy (si perde). Katarakta mund të jetë e lindur ose e fituar . Katarakta e moshes zhvillohet progresivisht në disa vite.

Shkaqet e kataraktës
• Mosha e tretë: më shpesh pas moshës 65 vjeç.
• Një traumë ose plagosje në sy.
• Një ndërlikim i një sëmundje si diabeti, trashëgimia, etj.
• Një trajtim i zgjatur me disa medikamente të tilla si kortizonikët ( p.sh. kortizoni).
• Disa probleme të tjera të syrit janë të lidhura me kataraktën, midis të tjerave, rastet e rënda të miopisë dhe të glaukomës.

Trajtimi i kataraktës
Ne fazat e para mund te perdoren preparate si Quinax, Taufon, etj. qe frenojne disi progresimin e kataraktit.
Ne raste me te avncuara per te rikthyer shikimin behet heqja e kataraktit me menure kirurgjikale.