TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Hipermetropia

1.Shëmbëllimi normal           2.Shëmbëllimi në hipermetropi

 Hipermetropia është nje difekt i refrakcionit te syrit ku fokusimi i imazhit bëhet prapa retinës.

Ju mund të shikoni qartë objektet e largëta (meqënese shëmbëllimi nuk bëhet në makule, e cila përgjigjet për shikimin e qartë), kurse objektet , qe ndodhen afër jush me vështirësi. Si rrjedhojë sforcimet muskulare të syrit, të cilat janë të vazhdueshme mund të shkaktojnë strabizëm (shtrëmbërim të syve).
Korrigjimi i hipermetropisë bëhet me syze konvekse ose lente kontakti konvekse, të cilat lejojnë fokusimin e imazhit në retinë.

Shikimi ne hipermetropi

 

Objekti qe ndodhet larg, d.m.th harta shihet qarte, ndersa objektet afer shihen turbullt.