TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Diabeti dhe semundjet e retines

Unknown


Nderlikimet mikrovaskulare jospecifike te diabetit te sheqerit ne retinen e syrit jane:

-Retinopatia diabetike (e cila demton tere retinen)
-Makulopatia diabetike (e cila demton qendren e retines)

Retinopatia diabetike qe vjen si rezultat i nderlikimi i diabetit te sheqerit tipi 1 (Makulopatia diabetike – shfaqet me vone).

Makulopatia diabetike qe vjen nga nderlikimi i diabetit te sheqerit tipi 2 (Retinopatia diabetike – e zhvilluar shfaqet me vone)

Faktoret e rriskut te Retinopatise dhe Makulopatise jane:
– Hiperglicemia kronike
– Zgjatja e diabetit
– Vizitat e rralla te okulisti me pak se nje here ne vit
– Hipertensioni arterial (me shume se 140/80 mmHg)
– Patologjia renale pasuese
– Perqindja e larte e yndyrnave ne gjak
– Pirja e duhanit
– Shtatezania
– Operimi i kataraktes