TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Instituti FJODORV Moske

S.N. Fyodorov Institucioni Federal Shteteror “Mikrokirurgjia komplekse e syrit” është një qendër kryesore klinike dhe kerkimore Oftamologjike në Rusi. Përveç Organizatës kryesore në Moskë, duke përfshirë kerkimet eksperimentale, ka 11 filiale (Klinikat në qytetet më të mëdha ruse) qe janë të integruar në të.

 

Akademiku Svyatoslav N. Fyodorov ishte një kirurg i shquar syrit, shkencëtar dhe figurë publike, ky emër është i njohur edhe në të gjithë botën. Rezultati kryesor i jetës së tij është krijimi i “Mikrokirurgjise se syrit”. Hulumtime dhe teknologji komplekse që lejojne realizimin e planeve më të guximshme në trajtimin e sëmundjeve të syrit.

departamentet:
Departamenti i Kirurgjisë -Glaukoma

-Transplantologjia dhe Departamenti i Kirurgjisë kornesë

Qendra e Kirurgjisë -Laser

Kirurgjia -Katarakt dhe Departamenti Implantimi IOL

Departamenti i Kirurgjisë -Vitreoretinal

-Qendra e diabetit te syrit

Departamenti -Pediatrik

-Qender per plastike, estetike dhe kirurgji e rindërtimit

Korrigjimi -Kontakt dhe Syri Prosthetics

Teknologjia -Oftamologjia e arritur përsosmëri dhe nxjerrja e kataraktit sot duket si një procedurë kozmetike.

-Fem për LASIK: 100% lazer per korrigjimin e vizionit.

-The Departamenti i monitorimit dhe profilaktik e glaukomës

 

“Mikrokirurgjia komplekse e syrit” është e vendosur në një lagje piktoreske në veri të Moskës dhe përbëhet nga disa ndërtesa të cilat janë: poliklinika për provimet e përditshme të 1200 pacientëve; stacionare me 10 departamente klinike kryesore per trajtimin e patologjive te syrit; Qendra mjekesore nr 2 me departamentin e specializuar për mjekimin e pacientëve të huaj dhe shtrimit në spital dhe të tjerët.

Kapaciteti i S. Fyodorov “Mikrokirurgjia komplekse e syrit” me degët e saj kane 300 mijë pacientë qe trajtohen dhe 700 mijë pacientë te shqyrtuar në vit. Struktura “Etionosologic” e sëmundjeve është shumë e shumëformëshe dhe pasqyron praktikisht të gjithë oftalmologjinë. Vëllimi më i madh i sëmundjeve janë pacientët me katarakt, anomalitë refraktive, glaukoma, vitreal, retinal dhe patologji optike nervore, sëmundjeve corneal, të ndryshme infektive, autoimune, endokrinologjike dhe sëmundjeve oncologic, si dhe pasojat e traumave te syrit.

 

Në “Mikrokirurgjine komplekse te syrit” një njësi lazer me një gjatësi vale 1.44 MKM u përpunua per te siguruar heqjen e kataraktit të çdo shkalle ngurtësie. Një grup i pajisjeve për nxjerrjen e kataraktit me lazer përfshin: një Nd: njësi lazer YAG, një pajisje origjinale të ujitjes aspiratë dhe një sistem të përbashkët të kontrollit të pajisjeve. 8 543 operacionet e nxjerrjes kirurgjike të kataraktës lazer janë kryer gjatë vitit 2005.

Teknologjia laser excimer e korrigjimit per miopi të lartë e krijuar në “Mikrokirurgjine komplekse te syrit” është shquar për shkak të një profilizimi multifokae të kornesë që mundëson permiresimin e vizonit nga larg pa ju shqetësuar ne lexim dhe ne shikimin na afer. Pesë brezat e «Profilit» lazer excimer njësi syri, është zhvilluar këtu gjatë 10 viteve të fundit. Më shumë se 27 000 procedurat lazer-thyes janë kryer në vitin 2005 në kete kompleks.

Karakteri jo-penetrues i ndërhyrjeve lejon për të minimizuar 7-10 herë rrezikun e komplikimeve. Në klinikë teknologjia lazer excimer e penetrimit jo te thelle “sclerectomy” me përdorimin e pajisjes së vete, dizajni origjinal(“AGAP”) është zhvilluar dhe përdorur gjerësisht, siguron stabilizimin e nivelit të syrit Tonus në mesatare në 94,7%.

Kirurgjia Vitreoretinale është një trend i rëndësishëm në punën mjekësore dhe kërkimit shkencor. Arritja thelbësore në këtë fushë është zhvillimin e lengut tone perfluorcarbon (PFCL)qe  përdoret për tamponade afatshkurtër të retinë.
Vlerësimi i nivelit të aktivitetit kirurgjikale dhe futjen e teknologjive të reja në praktikën kirurgjikale “Mikrokirurgjia komplekse e syrit” merr vendin kryesor në mesin e të gjitha klinikat oftalmologjike të Rusisë.

Persa i perket kërkimeve shkencore në Klinikën gjatë viteve të fundit janë pranuar (2000-2005) 532 patenta u moren për shpikje, 7 monografi dhe një manual mbi sëmundjet e syrit për studentët e universiteteve mjekësore ndersa janë botuar, 49 disertacionet e doktoraturës dhe 135 për shkallën e kandidatit u mbrojten që tejkalojne numrin mesatar vjetor të mbrojtjes ne tezat e periudhës së mëparshme. Çdo vit në qershorin ophthalmologists nga Rusia, ish-Bashkimi Sovjetik dhe vendet e huaja marrin pjesë në te pervitshmen “Fyodorov Memorial Lectures”.

 

Numri i përgjithshëm i operacioneve të kryera në vitin 2005 është 29 054 (në Moskë), 165 231 – në degët e tjera të “Mikrokirurgjise komplekse te syrit”. Gjatë 19 viteve të punës (1986-2005) në “Mikrokirurgjine komplekse te syrit” (organizimi i saj në Moskë dhe në 11 degë rajonale) mbi 4 milion njerëz jane operuar duke përdorur teknika të reja. Mbi 14 milionë pacientë janë ekzaminuar dhe iu nënshtruan trajtimit mjekësor.