TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Kozmetike

File:Contact Grain.jpg

Një lente kontakti kozmetike është projektuar për të ndryshuar pamjen e syrit. Këto lente mund të korrigjojne gabimin e numrit te syrit. Edhe pse shumë marka të lenteve te kontaktit janë perpjekur për t’i bërë ato më të lehtë për tu mbajtur, lentet kozmetike vihen për të ndryshuar ngjyrën e syrit janë shumë më pak të zakonshme, perbejne vetëm 3% te lenteve te kontaktit  në vitin 2004.

Në Shtetet e Bashkuara, Administrata e Ushqimit dhe Drogës shpesh i quan jo-korrigjuese lentet kozmetike te kontaktit si lente e kontakti dekorative. Ashtu si ne çdo lente kontakti, lentet kozmetike bartin rrezikun e komplikimeve të buta dhe të rënda, duke përfshirë skuqje te syrit, acarim, dhe infeksion.

Një prirje e re në Japoni, Korenë e Jugut dhe Kina është lente kontakti rrethore. Lente Rrethi zgjeron pamjen e irisit mbi “sclera” duke pasur një zonë të errët përreth irisit. Rezultati është pamja e një irisit me te madh, më të gjerë dhe një vështrim të kujton syte e kukullave.

Lentet kozmetike mund të ketë më shumë aplikime të drejtpërdrejta mjekësore. Për shembull, disa lente mund të rivendosin pamjen dhe, në një farë mase funksionin, i një irisi qe mungon ose eshte i demtuar.