TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Kirurgjia Vitreoretinale

hqdefault

Kirurgjia Vitreoretinale është kombinimi i disa procedurave komplekse kirurgjikale në retinë dhe në lëngun qelqor . Qëllimi i këtyre ndërhyrjeve kirurgjikale është për të pastruar lëngun qelqor dhe për të parandaluar uljen e mprehtësisë se shikimit që lidhet me çrregullime të segmentit pasmë. Kirurgjia Vitreoretinale është një nga tendencat më përparuara në fushën e oftalmologjisë. Me anë të saj ne mund të përmirësojmë ose të rivendosim plotësisht shikimin edhe në rastet të cilat janë konsideruar më parë si të pashërueshme . Kirurgjia vitreoretinale pasohet nga një proces i vazhdueshëm ndjekjeje postoperatore , ndjekja e të cilit ndihmon në uljen e rrezikut të komplikacioneve post operatore , zvogëlon kohën e rehabilitimit që pacienti të kthehet sa më parë në jetën e tij normale .
Indikacionet

Operacioni Vitreoretinal kryhen në kushtet e mëposhtme:

1 ) Retinopati diabetike proliferative
2 ) Degjenrim makular
3 )Turbullim i lëngut qelqor
4 )Hemoftalmia (hemorragji intraokulare)
5 ) Retinopati Post-trombotike proliferative
6 ) Fibroza Epimakulare
7 ) Defekte të trupit qelqor (turbullim, dislokimi i lentes).
8 ) Vrimë makulare
9 ) Shkolitje dhe vrimë në retinë
10 ) Komplikimet pas kirurgjisë së kataraktës.

Një nga operacionet më të zakonshme të kirurgjisë vitreoretinale është vitrektomia. Vitrektomia është heqje e plotë ose e pjesshme e lëngut qelqor të turbulluar . Indet gjithashtu priten dhe hiqen për të lehtësuar tërheqjen e retinës. Si rregull, operacioni zgjat 30-90 minuta për shkak të veshtirësisë së gjendjes dhe komplikimeve të mundshme. Vitrektomia kryhet nën anestezi të përgjithshme dhe pa qepje . Pas operacionit pacienti është i detyruar të:

1 ) Ndiqet në vazhdimësi te specialisti i syve .
2 ) Të ndalojë aktivitetet me sforco në shikim dhe fizike ( mos të ngrejë pesha më të mëdha se 5 kg )
3 ) Të shmang luhatjet e mëdha të temperaturës ( e ka të ndaluar të bëjë Sauna dhe të përdorë ujë shumë të nxehtë apo shumë të ftohtë )
4 ) Të qëndrojë në regjim shtrati për 2-3 javë pas ndërhyrjes .

Shumë shpesh operacionet vitreoretinale kryhen kur ka ndryshime në lëngun qelqor , në pacientët me hemoftalmi , retinopai diabetike, distrofi makulare të lidhura me moshën, shkëputje e retinës, enëve të gjakut dhe distrofisë periferike të retinës. Nisur nga përvoja, ky lloj operacioni arrin rezultate të mira .