TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Intraokulare

1)Një lente intraocular (IOL) është një lente artificiale e cila zevendeson lenten natyrale qe kemi ne ne sy ne rastet e opericmeve te katarakteve ose eliminimin e syzeve me numra te medhenj(ICL). Lloji më i zakonshëm i IOL është IOL pseudophakik. Këto implantohen gjatë operacionit të kataraktit dhe siguron funksionin e dritës ne retine si me pare.
2) Lloji i dytë i IOL zakonisht më i njohur si një lente phakik intraokular (PIOL), është një objektiv i cili është vendosur mbi lenten ekzistuese natyrore, dhe është përdorur në kirurgji për të ndryshuar fuqine optike të syrit dmth per eliminimin e syzeve ne rastet kur nuk eshte e mundur te hiqet me laser nga dioptria ose nga trashesia e kornese. IOLet janë bërë tradicionalisht nga një material i pandryshueshëm (PMMA), edhe pse kjo ka qenë kryesisht e zëvendësuar nga përdorimi i materialeve fleksibel. Shumica IOLet pajisur sot janë lente fikse qe përputhen me vizionin ne distancë. Megjithatë, lloje të tjera janë në dispozicion, të tilla si IOLs multifokale cilat i ofrojnë pacientit me me shume vizion të fokusuar në leximin në distancë, dhe IOLet adaptive per personat me kufizime ne shikim.