TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Rekonstruktimi i kanalit te lotit

Rekonstruktimi i kanalit te lotit

Protezimi I kanalit te lotit.
Rekonstruktimi I kanalit te lotit-kryhet kur mungon qeska e lotit (ndodhet ne ane te hundes) si rezultat I nderhyrjeve kirurgjikale,bllokimet post traumatike te kanaleve te lotit.

Perse sherben kanali I lotit.
Kanali I lotit-eshte nje pompe fiziologjike natyrale nepermjet te cilit dalin lotet e tepert nga syri.
Cfare ndodh kur kanali I lotit mungon ose eshte I bllokuar?Loti eshte nje leng fiziologjik dhe flora e saj eshte ambient jetesor kunder bakterieve patogjene qe shkaktojne semundje.Mos evakuimi ne kohe I lotit nga qeska konjuktivale con ne zhvillimin e inflamimeve kronike te syrit (konjuktivit,keratit,uveit).
Per se duhet rikonstruktimi I kanalit te lotit.
Nderhyrja behet per te rikthyer levizjen e lotit nepermjet nji kanali artificjal.Per rindertimin e kanalit te lotit perdoret nje proteze artificjale prej titani ose silikoni.Ky operacion jep mundesine per te parandaluar proceset kronike inflamative dhe per te kthyer levizjen natyrale te lotit.