TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Regullimi I cipes se irisit artificjal. Regullimi I irisit.

Regullimi I cipes se irisit artificjal. Regullimi I irisit

Operacionet rikonstruktive mbas traumave te irisit.Aniridia-mungese e cipes se irisit te syrit.
Kjo mund te ndodhe si rezultat e cpimit te syrit,por ka raste qe kjo mungese eshte aniridia e lindur,si rezultat I nje patologjije gjenetike. Aniridia e lindur shpesh shoqerohet dhe me patologji te tjera te syrit,me shpesh me hipoplazine makulare dhe me hipoplazine e nervit optic,me katarakt,me ndryshime ne korne.
Shoqerohet me ulje te perqindjes se shikimit,qe praktikisht nuk I nenshtrohet korektimit,me frike ndaj drites,me nistagme horizontale,nganjehere dhe me glaukome te lindur….

Kurimi.
Regullimi I kompleksit iris-kristal behet I mundur vetem me nderhyrje kirurgjikale.

Picture6 Picture7

Qellimi I operacionit.

Qellimi I operacionit qendron ne implantimin e implantit artificjal te cipes se irisit te syrit.Implantet behen me perzgjedhje individuale sipas ngjyres qe ka irisi I syrit te pa demtuar te pacientit,per te aritur efekt kosmetik maksimal.

Pikesynimi I operacionit.

Pikesynimi I operacionit eshte te vendose diafragmen irido-kristalore te syrit dhe te zvogeloje tufen e rrezeve te drites qe shkon per tek retina.