TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Kthimi nga jashte kapakut te poshtem. Operacione rikonstruktive ne sy

Kthimi nga jashte kapakut te poshtem. Operacione rikonstruktive ne sy

Kthimi perjashte I kapakut (ektropion)-ne kete rast ana ku jane qerpiket nuk takon me syrin,por eshte e kthyer nga jashte.Ka disa shkalle te kthimit nga jashte te kapakut te poshtem:jo shume I theksuar,d.m.th.qe kapaku jo plotesisht (ngushte) takon kokerdhokun e syrit ose eshte disi I varur.Kur kthimi eshte shume I theksuar mukoza (konjuktiva) kthehet perjashta pjeserisht ose ne te gjithe gjatesine.Konjuktiva ne kete rast duket mbi qerpiket.


Kthimin nga jashte te kapakut te poshtem mund ta ndajme ne:

  • Kthim spazmik I kapakut-zhvillohet bashke me semundjet infektive te kapakeve dhe konjuktives.
  • Kthim paralitik-cfaqen ne rastet e nevropatise se nervit facial,si pasoje e dobesise se muskulit circular.
  • Kthim atonik I kapakut te poshtem-cfaqet tek te moshuarit,si pasoje e humbjes natyrale,me moshe,I tonusit te muskulit circular te syrit,atrofise se saj dhe acarrimeve te tjera.
  • Kthim I kapakut te poshtem si rezultat I mbetjes mbas nji plage te shkaktuar nga nje traume ose djegje.
  • Kthimi I kapakut zakonisht shoqerohet me lotim dhe me demtimin e lekures si pasoje e kesaj.Konjuktiva thahet dhe hollohet. Ka shume mundesi per zhvillimin e proceseve infective,korne e demtuar ose plage ne korne (keratit).
  • Kurimi I kthimit te kapakut mund te jete vetem kirurgjikal!

Egzistojne operacione te ndryshme rekonstruktive ne sy. Operacionet plastike varen nga shkalla e kthimit te kapakut te syrit.
Klinika jone kryen operacione rekonstruktive duke ruajtur fiksimin natyral anatomic te konturit lateral me metoda me trauma shume shume te vogla.