TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Inxheksjonet rinuese (Disport,Botox)

Inxheksjonet rinuese (Disport,Botox)

Disport (FRA)dhe Botox(USA)-jane emertime te te njejtit preparat-toksina botulina,I cili perdoret per shrirjen e rrudhave te mimikes ne balle dhe perreth syve.

Veprimi I preparatit paralizon punen e muskujve te nenlekures-ne zonat ku kete preparat e kemi injektuar,rrudhat shtrihen dhe lekura nen to fiton elasticitet.

Efekt te mire jep kombinimi I injektimit te preparatit Disport (Botox) me programet kosmetike dhe dermatike.
Me ndihmen e injeksimit Botox mund te zhdukim:

 • “kemben e pates”ne kendin e jashtem(leteral)te syve;
 • rrudhat vertikale midis vetullave;
 • rrudhat horizontale ne balle;
 • strabizmin paretic;
 • te ulen vetullat e ngritura lart;
 • te ngrihen kendet e rena ne cepat e buzeve (gojes);
 • djersitjen e pellembeve te duarve,djersitjen ne sqetulla,djersitjen ne shtupen e kembeve.

Pas injektimit te Dispotit(Bokxit) fillon zbutja e muskulatures se mimikes,qarkullimi I gjakut ngelet I pa ndryshuar e si pasoje nuk sjell atrofi te muskulatures.

Efekti maksimal vjen nga 4 deri ne 14 dite.

Ka te dhena ,kur veprimi I Dispotit (Botoxit) eshte shume I shpejte-ne diten e 2-3,gjithashtu dhe ne javen e 3-4.
Vazhdimesia e efektit te veprimit te Dispotit (Botoxit) eshte 6-12 muaj.
Levizja e muskujve pjeserisht rikthehet mbas 3-4 muajsh.Per efekt te gjate rekomandohet injektimi I Dispotit (Botoxit) 2-3 here ne vit.

Si kryhet procedura:

 • konsulti;
 • dizefektimi I lekures;
 • injektimi I preparatit;
 • ne vendin e injektuar vendosin akull per 5-10 min.

Rekomandimet pas injektimit te Disportit(Botoxit):

 • per 4 ore pacienti duhet te qendroje ne pozicion vertical;
 • vazhdimisht te tendose muskulaturen e mimikes gjate 24 oreve;
 • ndalohet te preken vendet e injektuara dhe te behet masazh I tyre;
 • te mos pihet alkool , te mos beje banjo te nxehta ne vaske dhe saune per gjate 7 ditesh mbas procedures.

Injeksionet “Disport”(Botox) me efektivitet perputhen me injeksionet “Teosyal”dhe “Uviderm”…..Xhelet I injeksojne jo me heret se 2 jave pas injektimit te Dispotit (Botoxit).

Kryerja e ketyre llojeve te korektimeve nuk lejohet kur:

 • zona ku do te behet injektimi eshte e infektuar.
 • eshte shtatzane dhe periudha e te dhenit gji femijes.
 • ka acarim te semundjeve kronike te lekures ne vendin ku duhet te kryhet injektimi.
 • ka temperature te larte,grip.
 • ka semundje kronike te gjakut (leukoze).
 • ne raste kur individi dihet qe eshte I ndjeshem nga cdo ngacmim I jashtem.Nga keto ngacmime ne trup I ngelen shenja.

Para se te behet korektimi I konturit ,pacienti lidh nji mareveshje informative te aprovimit dhe merr “pashaporten”e preparatit.