TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Bleforoplazma (tiku nervor)

Bleforoplazma (tiku nervor)

Bleforoplazma eshte shkurtimi I muskulit circular te syrit. Bleferoplazmen e ndajme ne tonik dhe klonik.
Bleferoplazma tonike eshte mbyllja plastike e forte e kapakeve,qe ndodh nga ngerci tonik I muskulit circular.Shkaku I blefoplazmes tonike,qe zhvillohet ne menyre reflektive,mund te jete demtin organic I nervit facial,acarimi I pjeses fundore I nervit tresh,ne kohen kur syte jane te semure ose semundje te tjera nervore.Gjithashtu,ai mund te cfaqet nga shkaqe psiqike(esenciale ose histerike).

Picture3

Shkaktar I blefoplazmes tonike mund te behet renia e pluhurit dhe pisllekut ne korne ose ne konjuktiv te kapakut te siperm.Shpesh blefoplazma tonike cfaqet tek femijet gjate demtimit turbekulozo-alergjik te irisit dhe konjuktives,e gjithashtu gjate inflaminimit te lekures se kapakeve te syrit,sidomos kur ka plasaritje ne kendin e jashtem te gropezes se syrit.
Bleforoplastika klonike takohet rralle,ai eshte nje nga llojet e tikut dhe cfaqet ne formen e perpelitjes se shpeshte te kapakeve te syve.

Kurimi i bleforoplazmes

Metode kurimi me efektiv dhe pa rrezik I bleforoplazmes eshte botulinoterapia.Perdorimi I ilaceve Botox dhe Disport ne marjen optimale te dozave bllokon dhenien e impulsive te shpeshta ne muskulin qe tkuret,qe jep mundesine, qe per nje kohe te gjate te bllokoje hiperaktivitetin e muskulit dhe ne menyre efektive te heqe simptomat e bleforoplazmes.