TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Bllokim i kanalit të lotit

1) Dakriocistitis është inflamacion i kanalit lacrimal (SAC) , zakonisht ka karakter kronik .

2) Arsyeja kryesore e Dakriocistitit është bllokimi i kanalit nasolacrimal, i cili mundëson daljen e lotit jashtë . Nga bllokimi apo ngushtimi i kanalit mund të shkaktohen dhimbje , sëmundje infektive në sy dhe pasojat e tyre, inflamacion në zgavrën e hundës, sinuseve paranazale ose të kockave të kafkës përreth kanalit lacrimal. Shpesh ngushtimi është i lindur dhe shfaqet në muajt e parë të jetës.

3) Te të rriturit dacriocistitis shkakton shkarkimi purulent ( të infeksionit ) nga syri i prekur. Ndërsa tek foshnjet sëmundja jep shkarkim më të pakët purulent , sklepa dhe lotim.

4) Që një mjek okulist të përcaktojë diagnozën e dacryocystitis duhet të marrë parasysh disa egzaminime që kontrollojnë sistemin ndër-lacrimal dhe ekzaminimin e syve , në mënyrë që të eleminohen sëmundje të tjera të syrit. Në disa raste, një konsulte midis mjekut të otorinolarignologu dhe mjekut okulist nëpërmjet tomographys përcakton gjendjen e zgavrës së hundës dhe të sinuseve paranazale në mënyrë që nëse ka nevojë për trajtim të kurohen paralelisht me kanalin e lotit .

5) Trajtimi kirurgjikal tek të rriturit i dacriocistitis – Operacioni dacriocistorhinostomy. IRTC me anë të kirurgjisë invasive duke përdorur një endoscope, një lazer dhe një mjet të veçantë , krijon një rrugë artificiale të rrjedhjes së lotit në kanal . Për fëmijët trajtimi konsiston në masazhe lacrimale , në mungesë të efikasitetit të këtyre masazheve edhe fëmijët shkojnë drejt kirurgjisë .

KUJDES: Dacriocistitis i patrajtuar mund të çojë në komplikacione infektive, të rrezikshme për jetën dhe kërkojnë trajtim urgjent në një spital.