TEL: +355682074039

Vizita nga mjeke profesioniste me aparatet me te avancuara

Tek ne do te gjeni gjithcka per syte tuaj!

Staf i kualifikuar me eksperience shume vjecare

Dyqan optike i pajisur dhe shume afer jush!

www.syze.al | Klientet e klinikes kane 20% ulje per cdo porosi online!

Specialistet me te mire te oftalmologjise

Daily Archives: 4 June, 2014

Klinika Uzllova | Trupi dhe shendeti 2

Teshtima-170km-ore-557665_365948170169689_983245712_n

1.Blefariti

Bleforiti eshte bombe me veprim te ngadaleshem ne organizmin tuaj. Ai eshte nje semundje infektive qe demton vendin nga ku dalin qerpiket ne kapaket e te dy syve dhe me shume veshtiresi i nenshtrohet kurimit. Nga semundja vuan si pamja juaj e jashtme, ashtu dhe ana funksionale e organizmit, por me shume syte.Bleforiti shfaqet me shenja shume te qarta, te cilat ju shkaktojne vuajtje dhe ulin cilesine e jeteses: kruajtje,skuqje,demtime te kapakeve,demton shikimin, ngjitje te qerpikeve,rritje te sekrecioneve, lotim, ulcera.

2.A e dini se kur njeriu teshtin, si rrjedhim i presionit të lartë në pjesën e sinuseve (mbi qellzën)e cili arrin 170km/orë, po të mos mbylli sytë mund ti humbasi ato ?!

3.A e dini se kur njeriu fle në një krah në rastin e pacientëve me glaukomë mund të ulë shikimin ?!

E fjetura në një krah mund të jetë shkak i rritjes së tensionit asimetrik të syve dhe keqësimit të fushës së shikimit tek pacientët me glaukomë .
Picture3
4.A e dini se ilaçet e zemrës mund t’iu mbrojnë nga verbimi ,i cili  shkaktohet nga diabeti në sy ?!

Kërkimet përkatëse kanë konstatuar ,se preparatet e zemrës të cilët ishin prodhuar për kurimin e sëmundjeve  kardio-vaskulare  ,kanë një aftësi potenciale ,që të ulin rastet e verbimit që lidhen me diabetin në sy.

Glaukoma – Të jetosh me glaukomë dhe mos të verbohesh!

Shikoni si zvogëlohet fusha e pamjes deri në errësirë të plotë. Rikthimi i shikimit mbas stadit të fundit është i pamundur deri më sot. Paraqitja në kohë në njërin nga stadet në të cilën do vini në klinikën tonë do të parandalohet përkeqësimi. Kurohet duke mbetur në njerin nga stadet me anë të metodave bashkëkohore.

Picture1      Picture2
Në të majtë pamja e diskut të nervit optik NORMAL .Në të djathtë disku i nervit optik në stad të përparuar. Në pjesën e sipërme të fotove tregohen ndryshimet e fushës së pamjes përkatësisht për çdo sy .Vini re thellimin e theksuar të diskut në rastin e glaukomës – ESKAVIMI GLAUKOMOTOZ

Picture3

Glaukoma “e moshës” tek të rriturit
Glaukoma “e moshës” ndahet në 4 format klinike : Me kënd të hapur ,me kënd të mbyllur ,e përzier ,me tension të syrit të ulët të detajuar si më poshtë në tabelë . Klasifikimi është i ndarë n KATËR STADE : stadi fillestar ,stadi i zhvillimit, stadi i përparuar ,dhe stadi terminal i glaukomes. Çdo stad përkufizohet shkurt me numrat Romakë I,II,III,IV .Stadet e glaukomës përcaktohen nga gjendja e fushës së pamjes dhe disku i nervit optik .

tabela

Klikoni këtu për informacion të mëtejshëm.